Teamontwikkeling

Jouw team laten floreren. Een optimale teamperformance. De juiste sfeer en dynamiek in de groep. Prestaties verbeteren & teamdoelen realiseren. Effectiever communieren, beter samenwerken en samenleren. Dat kan je allemaal bereiken met teamontwikkeling op maat of met een werkatelier.

WERKATELIER | TeamMetAmbitie

Prestaties verbeteren:
Verdelen, verbinden & teamdoelen realiseren.

In het werkatelier TeamMetAmbitie ga je de samen de teamprestaties verbeteren. Met als doel de ambities van het team te realiseren. Daarnaast werk je met elkaar aan de belangrijkste onderdelen van succesvolle teams: een duidelijke verdeling en verbinding van rollen en verantwoordelijkheden. Na dit werkatelier is het voor ieder teamlid helder: a) wat het doel is, b) welke indivdiuele en teamperformance verwacht wordt, c) op welke manier hij/zij hieraan een bijdrage kan leveren en d) hoe men elkaar hierin kan versterken en als betrokken en verbonden team kan samenwerken.

 Wat krijg je?

 • De klant in beeld
  Wat is onze visie? Voor wie werken wij? Waarom en hoe doen wij dat?
 • Team Poster
  Wie heeft welke positie in het team? Welke kwaliteiten heeft ons team in huis? Wat geeft ons energie? Wat zijn onze waarden?
 • TeamMetAmbitie Canvas
  TeamStrategie: Welk doel hebben wij en met welke vijf stappen gaan we deze ambitie realiseren?
  Ëigenaarschap: Hoe zorgen wij samen voor optimale teamperformance? Wie is waarvoor verantwoordelijk? Wie heeft welke rol en eventuele neventaken? Wat maakt dat wij voor de verdeling kiezen? TeamCommitement Statement:Hoe zorgen wij dat iedereen hieraan gecommitteerd is en er verbinding ontstaat? 

Wat ga je doen?

 • In dialoog onder begeleiding van een facilitator.
 • De klant en zijn wensen in beeld
 • Aan de slag met het concreet benoemen van de teamvisie en teamdoelstelling voor de door jullie bepaalde periode.
 • De teamstrategie in 5 stappen: Een aanpak in grote lijnen maken om de teamvisie uit te dragen en de doelstelling c.q. ambitie te realiseren. 
 • Concreet benoemen en verdelen van de belangrijkste verantwoordelijkheden, taken en rollen.
 • TeamCommitmentStatement opstellen: Het verbinden van de individuele identiteit, visie en doelen aan de individuele verantwoordelijkheden en rollen aan de strategie, doelen en visie.
 • Alles inzichtelijk maken door het op één A4 in beeld te brengen.

Praktisch

 • Maximaal 12 deelnemers
 • Bij jou op locatie of online
 • Meer dan 12 deelnemers, liever hybride werken of een specifiek vraagstuk? Neem dan contact op voor de maatwerk mogelijkheden.

Samen met twee van mijn teams volgende ik de online variant van Werkatelier TeamMetAmbitie. Door de professionele begeleiding van Oerlemans Consultancy kon ik volledig participeren, in plaats van leiden, sturen & faciliteren als manager. Mijn teams konden zo meer eigenaarschap nemen. Ik vertel je meer in dit interview.

Erik ten Hove

Regiomanager, Samen Veilig Midden Nederland

Zou je Werkatelier TeamMetAmbitie willen uitproberen? Alvast een eerste resultaat behalen?

Dat kan! Doe mee; online Mini-Werkatelier.
In 1,5 uur kan jij het gehele werkatelier en alle werkvormen verkennen en ervaren.

Meer info over Werkatelier TeamMetAmbitie? Meer info over waarom en hoe je teamontwikkeling inzet? Lees de leaflet Werkatelier TeamMetAmbitie.

Wil jij met jouw team beter communiceren & samenwerken? Wil jij met jouw team prestaties verbeteren vanuit een heldere visie, concrete doelen en een effectieve rolverdeling? Neem dan met mij contact op voor een vrijblijvende kennismaking.